« Terug naar vorige pagina

LSP

Het LSP, het Landelijk Schakelpunt

Het LSP, het Landelijk Schakelpunt, regelt betrouwbare gegevensuitwisseling voor goede, veilige en snelle zorgverlening. Dat klinkt goed, maar roept ook een aantal vragen op; en daarop geven we u graag de antwoorden.

Waarom uw medische informatie delen?
Het is belangrijk, dat elke zorgverlener die u (onverwacht) moet behandelen, bijvoorbeeld een waarnemend huisarts of een medisch specialist, uw medische gegevens kan inzien. Zodat u de juiste behandeling of medicijnen krijgt. Ook uw Apotheek is daarom aangesloten op het LSP. Maar wij delen uw medicatie-gegevens alleen met andere zorgverleners, als u daar toestemming voor geeft.

Hoe delen we informatie?
Huisartsen en apotheken houden alle gegevens van hun patiënten bij. Via het Landelijk Schakelpunt, het LSP, kunnen ook andere zorgverleners bepaalde gegevens inzien. Het LSP is dus géén database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon bij de huisarts en apotheek. Ook uw Apotheek is aangesloten op het LSP.  

Welke informatie delen we?
Bij een verzoek via het LSP deelt de apotheker uw medicatie-overzicht. Niet meer en niet minder. Hierin staan:

  • De aan u verstrekte medicatie in de laatste zes maanden
  • De gegevens over intoleranties, contra-indicaties en allergieën

Hoe geeft u toestemming ?
Als u dit niet al heeft gedaan bij inschrijving, dan kunt u alsnog online toestemming verlenen via onderstaand formulier, of vraag ons ernaar bij de balie.

Wat gebeurt er als je geen toestemming geeft?
Dan kunnen andere zorgverleners uw medicatie-gegevens niet bekijken via het Landelijk Schakelpunt. Ook niet bij spoedgevallen. U bepaalt zelf of u wel of geen toestemming geeft. Als u toestemming heeft gegeven, kunt U dat altijd weer intrekken.

Ook de website volgjezorg.nl biedt veel informatie over het LSP. Een folder met toestemmingsformulier vindt u hier. En natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen hierover, of uw vraag stellen aan de balie.

 

 

Toestemmingsformulier LSP Apotheek Heerkens  • Persoonsgegevens
  • MM slash DD slash JJJJ


  • Adresgegevens
  • MM slash DD slash JJJJ
  • MM slash DD slash JJJJ